Zöldcitromos levendulás keksz

Ez a keksz annyira finom lett, hogy bátran elajándékoztam belőle egy kicsi dobozzal, a többi pedig egy napon belül elfogyott. Omlós, puha, illatos, aromás. Egyszerűen tökéletes. Amikor lehet meg fogom ismételni. A receptet nem én találtam ki, azonban a hozzávalókat picit megvariáltam. Egészen pontosan hozzátettem a zöldcitromot, ami nélkül nem tudtam elképzelni. 

Hozzávalók:

– 125 gramm vaj

– 250 gramm liszt

– 100 gramm nádcukor

– 1 tojás

– fél zöldcitrom reszelt héja és leve

– levendula virág ízlés szerint – nekem csak száraz levendulám volt, természetesen el lehet készíteni élő virágból is, vagy levendulasziruppal.

– 1 kiskanál sütőpor

– csipet só

Elkészítés:

A vajat a cukorral kikeverem, majd hozzáadom a tojást. Előtte felverem egy villával. A lisztet összekeverem a sütőporral és a csipet sóval, majd hozzáadom a masszához. Belekeverem a levendulát és a zöldcitrom levét és héját is.

A tésztát becsomagolom egy fóliába és hagyom a hűtőben pihenni legalább fél órát.

Egy lisztezett felületen fél cm vastagságúra nyújtom, majd kiszaggatom tetszőleges formával. Egy tepsibe kivajazott sütőpapírt teszek és arra rakom a kekszeket.

180 fokon 20 percig sütöm.



A recept alapja Laura Adamache oldalán található.

Tovább a blogra »