Kávé és Csokoládé

Medvehagyma- rukola pesto

Ez a pesto picit más a megszokott medvehagyma pestonál, mert van benne rukola is.
Az idén már készítettem dióval, de mind elfogyott. Ebben a rukola mellett fenyőmag van.
A pesto sokféleképpen felhasználható. Tehetjük főtt tésztára, vagy valamilyen leves tetejére feltétként.
Készíthetünk töltött tésztát is.

A FB-on alakult egy csoport Befőzünk! címmel. Jómagam is tagja lettem. A feladat minden hónapban eltenni valamit télire. A jövő hónaptól indul a kihívás. Ezt a pesto-t a 0. hónapra készítettem.

Hozzávalók:

– 120 gramm medvehagyma
– 50 gramm rukola
– 100 gramm parmezán, grana padano vagy más sajt
– 50 gramm fenyőmag
– 2 gerezd fokhagyma
– olívaolaj
– só

Elkészítés:

A medvehagymát és a rukolát megtisztítjuk, a szárait letépkedjük és kisebb darabokra vágjuk.

A fokhagymát apróra vágjuk.

A sajtot lereszeljük.  A fenyőmagokat pedig egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.

Ezután beletesszük egy műanyag pohárba és botmixerrel összetörjük.

Én apránként daráltam le a hozzávalókat olívaolajjal. A végén mindent összekeverünk.
Olívaolajat annyit adjunk hozzá, hogy krémes legyen az állaga.

A végén megsózzuk, ha szükséges.

Ezután tiszta befőttes üvegbe tesszük. A tetejére öntünk egy kevés olívaolajat és jól lezárjuk.

A recept eredeti változata egy német receptgyűjtő oldalon szerepel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!