Ez a pesto picit más a megszokott medvehagyma pestonál, mert van benne rukola is.
Az idén már készítettem dióval, de mind elfogyott. Ebben a rukola mellett fenyőmag van.
A pesto sokféleképpen felhasználható. Tehetjük főtt tésztára, vagy valamilyen leves tetejére feltétként.
Készíthetünk töltött tésztát is.
A FB-on alakult egy csoport Befőzünk! címmel. Jómagam is tagja lettem. A feladat minden hónapban eltenni valamit télire. A jövő hónaptól indul a kihívás. Ezt a pesto-t a 0. hónapra készítettem.
Hozzávalók:
– 120 gramm medvehagyma
– 50 gramm rukola
– 100 gramm parmezán, grana padano vagy más sajt
– 50 gramm fenyőmag
– 2 gerezd fokhagyma
– olívaolaj
– só
Elkészítés:
A medvehagymát és a rukolát megtisztítjuk, a szárait letépkedjük és kisebb darabokra vágjuk.
A fokhagymát apróra vágjuk.
A sajtot lereszeljük. A fenyőmagokat pedig egy serpenyőben olaj nélkül megpirítjuk.
Ezután beletesszük egy műanyag pohárba és botmixerrel összetörjük.
Én apránként daráltam le a hozzávalókat olívaolajjal. A végén mindent összekeverünk.
Olívaolajat annyit adjunk hozzá, hogy krémes legyen az állaga.
A végén megsózzuk, ha szükséges.
Ezután tiszta befőttes üvegbe tesszük. A tetejére öntünk egy kevés olívaolajat és jól lezárjuk.
A recept eredeti változata egy német receptgyűjtő oldalon szerepel.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: