Kókusz kocka

Ezt a süteményt szerintem viszonylag könnyű elkészíteni, kezdők is nyugodtan megsüthetik.

Egy kakaós piskótát készítünk, utána beleforgatjuk kakaóba és kókuszreszelékbe.

Számomra ez a sütemény emlékezetes maradt, mert gyermekkoromban gyakran készítettük el Anyukámmal.

Viszonylag gyorsan elkészül és bevonhatjuk a gyerekeket is.

Hozzávalók:

26 dkg liszt

4 dkg kakaópor

2 tojás

12 dkg vaj

10 dkg cukor

1 teáskanál sütőpor

1 csipet só

1 csomag Bourbon vaníliás cukor

1,8 dl tej

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt.

A vajat, a cukrot, és a vaníliás cukrot habossá keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Minden tojást jó alaposan elkeverünk. Én mixert használtam ehhez a művelethez.

Az átszitált lisztet, kakaót és sütőport összekeverjük.

A vajas, tojásos keverékhez hozzáadjuk a tejet és a lisztes kakaót úgy, hogy felváltva adagoljuk és közben a mixerrel alacsony fokozaton keverjük, míg egyenletes nem lesz.

Egy kisebb tepsibe sütőpapírt helyezünk és kikenjük vajjal. (20*15 cm-es tepsit használtam)

 

A tésztát beletesszük és elegyengetjük.

20 perc alatt megsütjük. A biztonság kedvéért érdemes egy hosszú fém tűvel leellenőrizni, hogy megsült- e már.

A gyerekek is segítettek

Hozzávalók a kakaóhoz:

– 3 dl tej

– 3 evőkanál kakaó

– 6 púpos teáskanál porcukor

– fűszerezhetjük fahéjjal, vaníliával, rummal

– kókuszreszelék

A süteményt miután kihűlt kockákra vágjuk.

A tejet feltesszük főni, közben egy habverővel jól elkeverjük benne a kakaót és a porcukrot.

Ízlés szerint fűszerezzük.

Ezután a süteményeket beleforgatjuk a kakaóba, majd a kókuszba.

A tetejére rumos meggyet tettem.

Tipp: Ezt a süteményt sokszor kóstoltam úgy, hogy nem volt a tésztájában kakaó.

Ha nem teszünk bele kakaót, akkor használjunk 30 deka lisztet.

A piskóta tészta a Csokoládés csodák című könyvben szerepel, ezt vettem alapul, de átalakítottam.

Tovább a blogra »