Az alábbi recept nem különleges, egyszerűen csak nagyon finom és praktikus. Főként gyerekeknek ajánlom. Az enyémek nagyon szerették. Közben pedig sikerült megtudni mi is az az angol self raising flour. Ennek a receptnek ez az alapanyaga, viszont itthon ilyen lisztet nem árulnak. Utánanéztem hogyan kell elkészíteni. Minden csésze liszthez adunk 2 teáskanál sütőport. Így nem kell keleszteni a tésztát.
Hozzávalók:
– 600 gramm liszt- (azaz 2 csésze, hozzáadtam 4 teáskanál sütőport)
– 4 teáskanál sütőpor
– 1 evőkanál cukor
– 1 csipet só
– 30 gramm vaj
– 180 ml tej
– paradicsompüré
– 100 gramm sonka
– bármilyen sajt
– oregano vagy bazsalikom
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit megkenünk vajjal.
A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd belemorzsoljuk a vajat.
Hozzákeverjük a tejet és a cukrot is. Teszünk bele egy bő csipet sót.
Egy lisztezett felületre helyezzük a tésztát és egy sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk.
Megkenjük a paradicsommal. Rátesszük a sonkaszeleteket. Megszórjuk az oregánóval, majd sózzuk és borsozzuk. Bőven megreszeljük sajttal. Én a parmezánt nagyon szeretem vagy a grana padano-t, de természetesen bármilyet választhatunk.
Feltekerjük, majd felszeleteljük. A csigákat a kivajazott tepsibe helyezzük.
Körülbelül 30 percig sütjük, míg a tészta megpirul.
Sajnos nem most készítettem, emiatt nem emlékszem rá, de a jövő héten megismétlem és leellenőrzöm. 🙂 Köszönöm az észrevételt.
Biztos hogy 30 gramm vaj? Én ma megcsináltam, de nem igazán akart összeállni, így még vajat kellett raknom hozzá. 🙂
pizzás csigát kell készítenem a gyerekeknek, reggelire, ha végre lesz újból sütőnk 🙂