Kávé és Csokoládé

Kelesztés nélküli gyors pizza csiga

Az alábbi recept nem különleges, egyszerűen csak nagyon finom és praktikus. Főként gyerekeknek ajánlom. Az enyémek nagyon szerették. Közben pedig sikerült megtudni mi is az az angol self raising flour. Ennek a receptnek ez az alapanyaga, viszont itthon ilyen lisztet nem árulnak. Utánanéztem hogyan kell elkészíteni. Minden csésze liszthez adunk 2 teáskanál sütőport. Így nem kell keleszteni a tésztát.

Hozzávalók:

– 600 gramm liszt- (azaz 2 csésze, hozzáadtam 4 teáskanál sütőport)
– 4 teáskanál sütőpor
– 1 evőkanál cukor
– 1 csipet só
– 30 gramm vaj
– 180 ml tej
– paradicsompüré
– 100 gramm sonka
– bármilyen sajt
– oregano vagy bazsalikom

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit megkenünk vajjal.

A lisztbe elkeverjük a sütőport, majd belemorzsoljuk a vajat.

Hozzákeverjük a tejet és a cukrot is. Teszünk bele egy bő csipet sót.

Egy lisztezett felületre helyezzük a tésztát és egy sodrófával téglalap alakúra nyújtjuk.

Megkenjük a paradicsommal. Rátesszük a sonkaszeleteket. Megszórjuk az oregánóval, majd sózzuk és borsozzuk. Bőven megreszeljük sajttal. Én a parmezánt nagyon szeretem vagy a grana padano-t, de természetesen bármilyet választhatunk.

Feltekerjük, majd felszeleteljük. A csigákat a kivajazott tepsibe helyezzük.

Körülbelül 30 percig sütjük, míg a tészta megpirul.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sajnos nem most készítettem, emiatt nem emlékszem rá, de a jövő héten megismétlem és leellenőrzöm. 🙂 Köszönöm az észrevételt.

  2. Anonymous says:

    Biztos hogy 30 gramm vaj? Én ma megcsináltam, de nem igazán akart összeállni, így még vajat kellett raknom hozzá. 🙂

  3. Beastie says:

    pizzás csigát kell készítenem a gyerekeknek, reggelire, ha végre lesz újból sütőnk 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!