Az alábbi recept tulajdonképpen egy olasz karácsonyi recept. Az igazság az, hogy én is Karácsonykor tettem az “egyszer elkészítem” nevű mappába, de még csak most került rá sor. Szerintem vendégváró desszertnek kitűnő, mert egy nappal előtte is elkészíthetjük. Amikor megérkeznek a vendégek, csak kivesszük a hűtőből és már tálaljuk is.
Hozzávalók 4 személyre:
– 12 darab datolya
– 100 gramm mascarpone
– fél kiskanál fahéj
– 50 gramm cukor
– 12 gerezd dió
– 1 teáskanál rum vagy konyak
Elkészítés:
A mascarpone-t összekeverjük a cukorral, a fahéjjal és a rummal.
A datolyákat kimagozzuk ügyelve arra, hogy ne szakadjanak el.
Mindegyikbe helyezünk egy gerezd diót.
A mascarpone krémet beletesszük egy habnyomóba és a dióra nyomjuk a krémet.
Tálalás előtt 2 órára a hűtőbe helyezzük.
Mi vaníliafagylaltot tettünk mellé, de önállóan is felszolgálhatjuk.
A diót tehetjük a krém tetejére is, ahogy jobban tetszik. Azt hiszem amikor néhány nap múlva megismétlem, a tetejére fogom tenni.
Nagyon finom lehet !