Színes zöldségfelfújt

A vasárnapi ebéd főétele volt ez a zöldségfelfújt. Szerintem nagyon finom, ráadásul a sok zöldség miatt egészséges is. Én többször is ettem belőle. Egy német oldalon találtunk rá és kipróbáltuk.

Hozzávalók 6 személyre:

– 400 gramm zöld ceruzabab

– 400 gramm cukkini

– 500 gramm gomba

– 800 gramm paprika (használhatunk piros, zöld és sárga kaliforniai paprikát)

-1 köteg újhagyma

– 2 gerezd fokhagyma

– 6 darab tojás

– 200 ml tej

– 200 gramm tejszín

– 300 gramm tejföl

– 3 evőkanál olívaolaj

– só, bors

– kakukkfű

– szerecsendió

– csombor

– 1 teáskanál vaj

– reszelt parmezán a tetejére

Elkészítése:

A zöldbabot a csomborral megpároljuk egy pici olajon félkeménységűre.

A cukkinit és a gombát meghámozzuk és feldaraboljuk.

A paprikát, a hagymát és a fokhagymát vékony karikákra vágjuk.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 5 percre beletesszük a cukkinit, megsózzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Mikor ezzel elkészültünk félretesszük.

Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat majd elkészítjük a gombát a hagymával  és a paprikával. Pár perc alatt ez is készen van.

A tejet, a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat összekeverjük a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.

A zöldségeket belehelyezzük egy mély tűzálló edénybe. Leöntjük a tejfölös keverékkel, majd ráreszeljük a sajtot. A tetejére rárakjuk a pici vajdarabkákat.

40 percig sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben.

Tipp: A zöldség variálható idény szerint. Tehetünk bele karalábét, brokkolit, karfiolt, kelkáposztát, sárgarépát, zöldborsót bármit.

Mi sült csirkével tálaltuk, de persze nem kötelező. Szerintem hús nélkül is remek főétel.

Forrás: www.kochbar.de

Tovább a blogra »