Kávé és Csokoládé

Színes zöldségfelfújt

A vasárnapi ebéd főétele volt ez a zöldségfelfújt. Szerintem nagyon finom, ráadásul a sok zöldség miatt egészséges is. Én többször is ettem belőle. Egy német oldalon találtunk rá és kipróbáltuk.

Hozzávalók 6 személyre:

– 400 gramm zöld ceruzabab
– 400 gramm cukkini
– 500 gramm gomba
– 800 gramm paprika (használhatunk piros, zöld és sárga kaliforniai paprikát)
-1 köteg újhagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 6 darab tojás
– 200 ml tej
– 200 gramm tejszín
– 300 gramm tejföl
– 3 evőkanál olívaolaj
– só, bors
– kakukkfű
– szerecsendió
– csombor
– 1 teáskanál vaj
– reszelt parmezán a tetejére

Elkészítése:

A zöldbabot a csomborral megpároljuk egy pici olajon félkeménységűre.

A cukkinit és a gombát meghámozzuk és feldaraboljuk.

A paprikát, a hagymát és a fokhagymát vékony karikákra vágjuk.

Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 5 percre beletesszük a cukkinit, megsózzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Mikor ezzel elkészültünk félretesszük.

Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat majd elkészítjük a gombát a hagymával  és a paprikával. Pár perc alatt ez is készen van.

A tejet, a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat összekeverjük a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.

A zöldségeket belehelyezzük egy mély tűzálló edénybe. Leöntjük a tejfölös keverékkel, majd ráreszeljük a sajtot. A tetejére rárakjuk a pici vajdarabkákat.

40 percig sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben.

Tipp: A zöldség variálható idény szerint. Tehetünk bele karalábét, brokkolit, karfiolt, kelkáposztát, sárgarépát, zöldborsót bármit.

Mi sült csirkével tálaltuk, de persze nem kötelező. Szerintem hús nélkül is remek főétel.

Forrás: www.kochbar.de

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!