A vasárnapi ebéd főétele volt ez a zöldségfelfújt. Szerintem nagyon finom, ráadásul a sok zöldség miatt egészséges is. Én többször is ettem belőle. Egy német oldalon találtunk rá és kipróbáltuk.
Hozzávalók 6 személyre:
– 400 gramm zöld ceruzabab
– 400 gramm cukkini
– 500 gramm gomba
– 800 gramm paprika (használhatunk piros, zöld és sárga kaliforniai paprikát)
-1 köteg újhagyma
– 2 gerezd fokhagyma
– 6 darab tojás
– 200 ml tej
– 200 gramm tejszín
– 300 gramm tejföl
– 3 evőkanál olívaolaj
– só, bors
– kakukkfű
– szerecsendió
– csombor
– 1 teáskanál vaj
– reszelt parmezán a tetejére
Elkészítése:
A zöldbabot a csomborral megpároljuk egy pici olajon félkeménységűre.
A cukkinit és a gombát meghámozzuk és feldaraboljuk.
A paprikát, a hagymát és a fokhagymát vékony karikákra vágjuk.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és 5 percre beletesszük a cukkinit, megsózzuk és megszórjuk kakukkfűvel. Mikor ezzel elkészültünk félretesszük.
Ugyanebbe a serpenyőbe teszünk még egy kis olajat majd elkészítjük a gombát a hagymával és a paprikával. Pár perc alatt ez is készen van.
A tejet, a tejszínt, a tejfölt és a tojásokat összekeverjük a fokhagymával. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk szerecsendióval.
A zöldségeket belehelyezzük egy mély tűzálló edénybe. Leöntjük a tejfölös keverékkel, majd ráreszeljük a sajtot. A tetejére rárakjuk a pici vajdarabkákat.
40 percig sütjük 180 fokon légkeveréses sütőben.
Tipp: A zöldség variálható idény szerint. Tehetünk bele karalábét, brokkolit, karfiolt, kelkáposztát, sárgarépát, zöldborsót bármit.
Mi sült csirkével tálaltuk, de persze nem kötelező. Szerintem hús nélkül is remek főétel.
Forrás: www.kochbar.de
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: