Gőzölt csokipuding

Ezt az édességet már többször elkészítettük különböző formában. Az ötletet egy angol recept adta, de végül egy egészen  más desszert készült belőle. Tulajdonképpen férjem, Szilárd alkotása, ő volt, aki kipróbálta milyen is ez másképpen és valóban jó lett. Az eredeti puding fűszeresebb, de nincsen benne kakaó, inkább a Karácsonyi ünnepi asztalon tudom elképzelni, míg ez bármikor elkészíthető.

Hozzávalók:

– 210 gramm cukor

– 210 gramm vaj

– 4 tojás

– 50 gramm kakaó

– 50 gramm liszt

– 1 teáskanál sütőpor

A glazúrhoz:

– 150 gramm étcsokoládé

– 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy mixerrel alaposan elkeverjük.

A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, de előtte átszitáljuk.

A kakaós lisztet beledolgozzuk a masszába.

Egy pudingformát kivajazunk, majd beleöntjük a keveréket.

Egy lábosban vizet forralunk. Beleállítjuk a tálat, de úgy hogy a víz a feléig érjen. Célszerű valamit a tál alá helyezni, hogy ne közvetlenül a lábos alján álljon.

Letakarjuk egy fedővel, majd 90 percen keresztül gőzöljük.

Amikor elkészült azonnal kiöntjük a formából és hűvösebb helyre tesszük tálalásig, de nem a hűtőbe.

Kitűnő vendégváró desszert, mert jól tartható édesség, néhány nappal korábban is elkészíthetjük.

Tipp: Belekeverhetünk a kakaós masszába narancshéjat is.

A glazúrhoz a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd ráöntjük a pudingra. 

Tovább a blogra »