Ezt az édességet már többször elkészítettük különböző formában. Az ötletet egy angol recept adta, de végül egy egészen más desszert készült belőle. Tulajdonképpen férjem, Szilárd alkotása, ő volt, aki kipróbálta milyen is ez másképpen és valóban jó lett. Az eredeti puding fűszeresebb, de nincsen benne kakaó, inkább a Karácsonyi ünnepi asztalon tudom elképzelni, míg ez bármikor elkészíthető.
Hozzávalók:
– 210 gramm cukor
– 210 gramm vaj
– 4 tojás
– 50 gramm kakaó
– 50 gramm liszt
– 1 teáskanál sütőpor
A glazúrhoz:
– 150 gramm étcsokoládé
– 1 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy mixerrel alaposan elkeverjük.
A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, de előtte átszitáljuk.
A kakaós lisztet beledolgozzuk a masszába.
Egy pudingformát kivajazunk, majd beleöntjük a keveréket.
Egy lábosban vizet forralunk. Beleállítjuk a tálat, de úgy hogy a víz a feléig érjen. Célszerű valamit a tál alá helyezni, hogy ne közvetlenül a lábos alján álljon.
Letakarjuk egy fedővel, majd 90 percen keresztül gőzöljük.
Amikor elkészült azonnal kiöntjük a formából és hűvösebb helyre tesszük tálalásig, de nem a hűtőbe.
Kitűnő vendégváró desszert, mert jól tartható édesség, néhány nappal korábban is elkészíthetjük.
Tipp: Belekeverhetünk a kakaós masszába narancshéjat is.
A glazúrhoz a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd ráöntjük a pudingra.