Kávé és Csokoládé

Gőzölt csokipuding

Ezt az édességet már többször elkészítettük különböző formában. Az ötletet egy angol recept adta, de végül egy egészen  más desszert készült belőle. Tulajdonképpen férjem, Szilárd alkotása, ő volt, aki kipróbálta milyen is ez másképpen és valóban jó lett. Az eredeti puding fűszeresebb, de nincsen benne kakaó, inkább a Karácsonyi ünnepi asztalon tudom elképzelni, míg ez bármikor elkészíthető.

Hozzávalók:

– 210 gramm cukor
– 210 gramm vaj
– 4 tojás
– 50 gramm kakaó
– 50 gramm liszt
– 1 teáskanál sütőpor

A glazúrhoz:

– 150 gramm étcsokoládé
– 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Egy mixerrel alaposan elkeverjük.

A kakaót, a lisztet és a sütőport összekeverjük, de előtte átszitáljuk.

A kakaós lisztet beledolgozzuk a masszába.

Egy pudingformát kivajazunk, majd beleöntjük a keveréket.

Egy lábosban vizet forralunk. Beleállítjuk a tálat, de úgy hogy a víz a feléig érjen. Célszerű valamit a tál alá helyezni, hogy ne közvetlenül a lábos alján álljon.

Letakarjuk egy fedővel, majd 90 percen keresztül gőzöljük.

Amikor elkészült azonnal kiöntjük a formából és hűvösebb helyre tesszük tálalásig, de nem a hűtőbe.

Kitűnő vendégváró desszert, mert jól tartható édesség, néhány nappal korábban is elkészíthetjük.

Tipp: Belekeverhetünk a kakaós masszába narancshéjat is.

A glazúrhoz a csokoládét vízfürdőn felolvasztjuk, belekeverjük az olajat, majd ráöntjük a pudingra. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Nem, hanem egy lábosba vizet teszek és azt a gáztűzhelyre helyezem. Biztosan lehet sütőben is, de úgy még nem próbáltam.

  2. Alíz says:

    Sütőben gőzölöd, vagy egyszerűen a kályha tetején?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!