Ezt az ételt bármikor elkészíthetjük, az egész család számára ideális, nálunk a gyerekeknek is ízlett. A rozmaringtól illatos, a páctól pedig szaftos lesz az étel. Egyetlen hátránya hogy néhány órára szükségünk lesz az elkészítéséhez, azonban nem kell mellette állni, a húst pedig bármikor bepácolhatjuk, állhat is a pácban akár egy éjszakán át is.
Hozzávalók 4 személyre:
– 4 db. csirkecomb
– só, bors
– olívaolaj
– 6 gerezd fokhagyma
– 2 – 3 citrom leve
– 300 gramm vöröshagyma
– 2 rozmaring ág vagy száraz fűszer
– friss petrezselyem a tálaláshoz
– 500 gramm burgonya
A csirkecombokat bepácoljuk a fokhagymával, a citrom levével, sóval, borssal és az olívaolajjal.
Minimum egy órát a pácban hagyjuk, de nyugodtan állhat benne egy éjszakán át is.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és vékony karikákra vágjuk. Egy lábosban vizet forralunk, majd leöntjük a krumplit és 1 percet állni hagyjuk benne.
A vöröshagymát meghámozzuk és negyedekre vágjuk.
A húst kivesszük a pácból és egy tűzálló tálba tesszük. A krumplit beleforgatjuk a pácba, majd a hagymával együtt a hús mellé tesszük. A maradék páclével lelocsoljuk a húst.
Megszórjuk sóval, borssal és rozmaringgal. Ha van otthon friss rozmaringunk, akkor tegyünk két ágacskát rá a száraz fűszer helyett. Illatosabb lesz tőle az étel.
150 fokon sütjük 2 órán keresztül. Szerintem a sütési mód variálható. Lehet melegebb sütőben is, letakarva az elején, akkor kicsit rövidebb ideig sül, a végén levehetjük a fedőt. Mi az első verziót próbáltuk ki. Finom szaftos lett tőle a hús és a krumpli.
Melegen tálaljuk, friss zöld petrezselyemmel díszíthetjük.
Forrás: chefkoch.de
Petra, örülök! Marisz, hogyan készíted?
Majdnem ugyanígy szoktam én is csinálni és nagyon finom!
Ezt az ötleteded vittem, vettem, beleszerettem. Köszi. 🙂