Kávé és Csokoládé

Camembert hagymalekváros pirítóssal és rukolával

Tavaly a barátainknál jártunk Cambridge-ben, erről akkor írtam is itt a blogon. Egyik este borokat kóstoltunk és a házigazdák készítettek erre az alkalomra egy nagyon finom borkorcsolyát.
Kisebb falatok formájában előételnek is el tudom képzelni.

Hozzávalók:

– pirítós kenyér
– 1 dobozka camembert vagy brie sajt
– hagymalekvár
– 1 fej lila hagyma felvágva
– 50 gramm pirított dió
– rukola

Több helyre nem írtam mértéket, mert valójában ízlés szerint készítjük.

Az elkészítése nagyon egyszerű.
Megpirítjuk a kenyeret, megkenjük a hagymalekvárral, rárakjuk a sajtot, a rukolát és a lila hagymát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pirított dióval. Meglocsolhatjuk balzsamecettel.

Száraz fehér borok mellé kínálnám.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!