Kávé és Csokoládé

Édesköményleves

Ez valójában egy édeskömény krémleves spenóttal. Nagyon finom, előnye, hogy könnyen, gyorsan  elkészíthető. Ha szépen tálaljuk, akkor ünnepi alkalomra is megfelelő.
Többféleképpen elkészíthetjük. Az édesköményből egy keveset félretehetünk, melyet a végén egy kevés vajon megpárolunk és ezt a leves tetejére tesszük.

Hozzávalók 6 személyre:

– 1 nagyobb édeskömény gumó- felvágva
– fél szál póréhagyma felvágva
– 1 fej vöröshagyma apróra vágva
– 1 közepes burgonya meghámozva, felkockázva
– 1 evőkanál olívaolaj
– 50 ml száraz fehér bor
– 5 evőkanál apróra vágott spenót, vagy 3 gombóc a fagyasztottból
– 2 evőkanál túrókrém
– 1 kiskanál őrölt koriander
– só
– csirke alaplé, vagy víz- tetszés szerint. Attól függ mennyire sűrűn szeretjük a krémleveseket

Tálaláshoz:

– pirított sonka- elhagyható

Elkészítés:

Az édeskömény zöldjét félretesszük a tálaláshoz.

Olívaolajon a vöröshagymát, a póréhagymát és az édesköményt megpárolom. Ráöntöm a bort, majd felöntöm az alaplével, vagy a vízzel.

Hozzáadjuk a krumplit is és puhára főzzük. Sózzuk, majd megszórjuk az őrölt korianderrel. (Ha alaplevet használunk, akkor óvatosan sózunk, mert az alaplé már sós.)

Egy botmixerrel pürésítjük. A végén pedig belekeverjük a túrókrémet is.

A spenótot egy kevés levessel felmelegítjük, majd összetörjük. (Szintén botmixerrel.)

Tálalás:

A leves tetejére egy kevés spenótot teszünk, és villával mintát rajzolunk bele. Piros borssal és az édeskömény zöldjével díszítjük.

Tehetünk rá pirított bacon szeleteket is.

A leves egyszerűen.

A leves ünnepélyesebben, díszítve.  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!