Sült csirke vöröslencsével

Ezt a receptet Tana Ramsay könyvében találtam, a Family kitchen című kötetben.

Gluténmentes. Előnye, hogy ha marad a vörös lencséből, akkor lefagyasztható.

Nagyon finom szerintem. Az egyedüli különlegesebb hozzávaló a harissa, de elhagyható, pláne ha gyerekeknek is kínáljuk. 

Hozzávalók:

–  1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva

–  1 cikk fokhagyma

– olívaolaj

– 2oo gramm sárgarépa

– 75 gramm vöröslencse

– 1 evőkanál paradicsomlé

– 1 teáskanál harissa- elhagyható

– 4oo gramm paradicsom feldarabolva- én télen ritkán találok ehető paradicsomot, így ilyenkor olasz konzerv paradicsomot használok

– 3oo ml víz

– 3 csirkecomb, esetleg csirkemell feldarabolva

– 25o gramm rizs- én jázmin rizst választottam

– só, bors

– friss petrezselyem

Elkészítés:

Az olívaolajon a hagymát és a fokhagymát párolni kezdem, majd 2 perc múlva hozzáadom a répát is.

Néhány perc múlva beletehetjük a vörös lencsét, a paradicsomlevet és a feldarabolt paradicsomot is.

Felöntjük vízzel, megsózzuk, majd körülbelül 4o percig főzzük, míg a lencse megpuhul.

Amikor elkészült, akkor botmixerrel pürésítjük. A fotón nincs lepasszírozva. Ha gyerekeknek készítjük, akkor szerintem tehetünk hozzá még egy kevés paradicsomlevet, hogy szósz legyen és  passzírozzuk le a vöröslencsét.

Megfőzzük a rizset és olajban erős lángon megsütjük a feldarabolt csirkecombot is.

Zöld petrezselyemmel díszítjük.

Tovább a blogra »