Kávé és Csokoládé

Sült csirke vöröslencsével

Ezt a receptet Tana Ramsay könyvében találtam, a Family kitchen című kötetben.
Gluténmentes. Előnye, hogy ha marad a vörös lencséből, akkor lefagyasztható.
Nagyon finom szerintem. Az egyedüli különlegesebb hozzávaló a harissa, de elhagyható, pláne ha gyerekeknek is kínáljuk. 

Hozzávalók:

–  1 közepes fej vöröshagyma, felaprítva
–  1 cikk fokhagyma
– olívaolaj
– 2oo gramm sárgarépa
– 75 gramm vöröslencse
– 1 evőkanál paradicsomlé
– 1 teáskanál harissa- elhagyható
– 4oo gramm paradicsom feldarabolva- én télen ritkán találok ehető paradicsomot, így ilyenkor olasz konzerv paradicsomot használok
– 3oo ml víz

– 3 csirkecomb, esetleg csirkemell feldarabolva
– 25o gramm rizs- én jázmin rizst választottam
– só, bors
– friss petrezselyem

Elkészítés:

Az olívaolajon a hagymát és a fokhagymát párolni kezdem, majd 2 perc múlva hozzáadom a répát is.

Néhány perc múlva beletehetjük a vörös lencsét, a paradicsomlevet és a feldarabolt paradicsomot is.

Felöntjük vízzel, megsózzuk, majd körülbelül 4o percig főzzük, míg a lencse megpuhul.

Amikor elkészült, akkor botmixerrel pürésítjük. A fotón nincs lepasszírozva. Ha gyerekeknek készítjük, akkor szerintem tehetünk hozzá még egy kevés paradicsomlevet, hogy szósz legyen és  passzírozzuk le a vöröslencsét.

Megfőzzük a rizset és olajban erős lángon megsütjük a feldarabolt csirkecombot is.

Zöld petrezselyemmel díszítjük.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!