Lazac kecskesajttal és almával- előétel pohárban

Erre a francia receptre úgy találtunk rá, hogy egy kedves barátnőm hívta fel rá a figyelmünket. Nemrégen nálunk járt Demeter Endre borász, így gyorsan alkalom is akadt, hogy kipróbáljuk. Endréről most nem írnék külön, de ajánlom a blogját, mely szerintem nagyon jó. Aki nem tudná esetleg Demeter Endre Tokajban borász. Bevallom őszintén, hogy a tavaly megkóstolt borok közül, bizony az egyik legemlékezetesebb pontosan az ő pincéjéből került ki, a Tokaji száraz szamorodni. Sajnos elfogyott az utolsó palack is belőle.

Hozzávalók 6 adaghoz:

– 100 gramm füstölt lazac

– 100 gramm kecskesajt

– 2-3 evőkanál tejföl

– 1 alma

– 1 citrom leve

– snidling

– zöld hagyma

– bors

– friss kapor a tetejére- mi snidlinggel díszítettük

Elkészítés:

Az almát kicsi darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citrom levével. A lazacot vékony szeletekre vágjuk.

A kecskesajtot összekeverjük a tejföllel.

Az almát, a lazacot és a kecskesajtot a pohárba rétegezzük. Megszórjuk borssal, a snidlinggel és a zöldhagymával.

Hidegen tálaljuk.

Tovább a blogra »