Kávé és Csokoládé

Lazac kecskesajttal és almával- előétel pohárban

Erre a francia receptre úgy találtunk rá, hogy egy kedves barátnőm hívta fel rá a figyelmünket. Nemrégen nálunk járt Demeter Endre borász, így gyorsan alkalom is akadt, hogy kipróbáljuk. Endréről most nem írnék külön, de ajánlom a blogját, mely szerintem nagyon jó. Aki nem tudná esetleg Demeter Endre Tokajban borász. Bevallom őszintén, hogy a tavaly megkóstolt borok közül, bizony az egyik legemlékezetesebb pontosan az ő pincéjéből került ki, a Tokaji száraz szamorodni. Sajnos elfogyott az utolsó palack is belőle.

Hozzávalók 6 adaghoz:

– 100 gramm füstölt lazac
– 100 gramm kecskesajt
– 2-3 evőkanál tejföl
– 1 alma
– 1 citrom leve
– snidling
– zöld hagyma
– bors
– friss kapor a tetejére- mi snidlinggel díszítettük

Elkészítés:

Az almát kicsi darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citrom levével. A lazacot vékony szeletekre vágjuk.
A kecskesajtot összekeverjük a tejföllel.

Az almát, a lazacot és a kecskesajtot a pohárba rétegezzük. Megszórjuk borssal, a snidlinggel és a zöldhagymával.

Hidegen tálaljuk.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!