Erre a francia receptre úgy találtunk rá, hogy egy kedves barátnőm hívta fel rá a figyelmünket. Nemrégen nálunk járt Demeter Endre borász, így gyorsan alkalom is akadt, hogy kipróbáljuk. Endréről most nem írnék külön, de ajánlom a blogját, mely szerintem nagyon jó. Aki nem tudná esetleg Demeter Endre Tokajban borász. Bevallom őszintén, hogy a tavaly megkóstolt borok közül, bizony az egyik legemlékezetesebb pontosan az ő pincéjéből került ki, a Tokaji száraz szamorodni. Sajnos elfogyott az utolsó palack is belőle.
Hozzávalók 6 adaghoz:
– 100 gramm füstölt lazac
– 100 gramm kecskesajt
– 2-3 evőkanál tejföl
– 1 alma
– 1 citrom leve
– snidling
– zöld hagyma
– bors
– friss kapor a tetejére- mi snidlinggel díszítettük
Elkészítés:
Az almát kicsi darabokra vágjuk és meglocsoljuk a citrom levével. A lazacot vékony szeletekre vágjuk.
A kecskesajtot összekeverjük a tejföllel.
Az almát, a lazacot és a kecskesajtot a pohárba rétegezzük. Megszórjuk borssal, a snidlinggel és a zöldhagymával.
Hidegen tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: