Biztosan nem vagyok egyedül azzal, hogy folyton keresgélek mit adhatnék a gyerekeknek, ami egészséges és meg is eszik szívesen. Az Ízek és érzések lapban találtam ezt a levest. Szerintem más krémlevesekbe is nyugodtan tehetünk amarántot, sütőtöklevesbe, karfiolkrém levesbe stb. De mi is ez az amaránt? Ez egy nagyon egészséges gluténmentes gabona. Gazdag ásványi anyagokban, könnyen emészthető. Egészségboltokban, bioboltokban kapható. Nem olcsó, de kevés kell belőle és annyira értékes, hogy érdemes beiktatni az étrendbe.
Hozzávalók 4 személyre:
– 1 közepes brokkoli
– 50 gramm amaránt
– 1 kisebb vöröshagyma
– 100 gramm burgonya
– 100 gramm zeller
– csirke- vagy zöldség alaplé- vízzel is fel lehet önteni a levest, de alaplével finomabb
– só
– kömény
– snidling a tetjére
– olívaolaj
Elkészítés:
Az amarántot olívaolajon megpirítjuk. Pár perc alatt készen is van, vigyázzunk ne égjen meg, folyamatosan kell kevergetni.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, a brokkolit, a zellert, a burgonyát. Felöntjük alaplével. Nem mértem a mennyiségét, szerintem ez ízlés dolga ki mennyire sűrűn szereti a krémleveseket.
Sózzuk, majd megszórjuk köménnyel. Amikor elkészült egy botmixerrel leturmixoljuk.
Snidlinggel díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: