Céklasaláta

Annyira szép ez a saláta, hogy vendégváró ételnek is alkalmas szerintem. Mi is vendéget fogadtunk vele. Nálunk járt ma Demeter Endre Tokajból.

A saláta egyszerű, gyorsan elkészíthető, elegendő hozzá 20 perc.

A receptet az Ízek és érzések című lapban találtam. (2010 ősz) Valaki tudja esetleg, hogy létezik- e még az újság? Nekem kettő példány van belőle itthon és nagyon szeretem.

A receptben eredetileg nincs benne méz, de érdemes bele tenni, mert finomabb tőle a saláta. A rukkola pedig dísz rajta.

Hozzávalók:

– 1 nagyobb cékla lereszelve

– 2 sárgarépa reszelve

– 1 alma felkockázva

– fél lilahagyma apróra vágva

– 50 gramm mazsola

– 2 evőkanál dióolaj

– 1 narancs leve

– fél zöldcitrom leve

– 50 gramm apróra vágott dió

– 1 evőkanál méz

Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálba összekeverjük, majd meglocsoljuk a dióolajjal, a narancslével és a zöldcitrom levével. Hozzáadjuk a mézet is, majd leszórjuk mazsolával és dióval.

Tovább a blogra »