Annyira szép ez a saláta, hogy vendégváró ételnek is alkalmas szerintem. Mi is vendéget fogadtunk vele. Nálunk járt ma Demeter Endre Tokajból.
A saláta egyszerű, gyorsan elkészíthető, elegendő hozzá 20 perc.
A receptet az Ízek és érzések című lapban találtam. (2010 ősz) Valaki tudja esetleg, hogy létezik- e még az újság? Nekem kettő példány van belőle itthon és nagyon szeretem.
A receptben eredetileg nincs benne méz, de érdemes bele tenni, mert finomabb tőle a saláta. A rukkola pedig dísz rajta.
Hozzávalók:
– 1 nagyobb cékla lereszelve
– 2 sárgarépa reszelve
– 1 alma felkockázva
– fél lilahagyma apróra vágva
– 50 gramm mazsola
– 2 evőkanál dióolaj
– 1 narancs leve
– fél zöldcitrom leve
– 50 gramm apróra vágott dió
– 1 evőkanál méz
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba összekeverjük, majd meglocsoljuk a dióolajjal, a narancslével és a zöldcitrom levével. Hozzáadjuk a mézet is, majd leszórjuk mazsolával és dióval.
Biztosan úgyis finom. 🙂 Én a céklát nagyon szeretem.
még esetleg csicsókát tennék bele! 🙂