Azt hiszem hatalmas fölénybe kerültek a desszertek a blogomon, így úgy gondoltam végre megmutatok egy finom főételt. Ha gluténmentes kukoricatésztát főzünk hozzá, akkor ez az étel gluténmentes is lehet.
Hozzávalók 4 személyre:
– 400 gramm tészta- bármilyen. Mi 3 különbözőt használtunk az ételhez, persze ez nem szükséges. Nekünk így színes volt.
– 80 gramm szárzeller
– 150 gramm sárgarépa
– 500 gramm csirkemell
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 gerezd fokhagyma
– zsálya és majoránna
– só, bors
– 220 ml száraz fehér bor
– 220 ml csirke alaplé
– 50 ml frissen facsart citromlé
– 1 evőkanál citromhéj
– 150 gramm Mascarpone
– 40 ml Marsala- helyettesíthető Tokaji aszúval
Elkészítés:
A szárzellert és a sárgarépát vékony karikákra vágom. A csirkemellet felszeletelem. A fokhagymát apróra vágom.
Egy serpenyőben felmelegítem az olajat és a szárzellert a répával megpirítom. Hozzáadom a csirkemellet és a fokhagymát és 3-4 percig sütöm. Megszórom majorannával, zsályával, sóval és borssal.
Ezután felengedem a csirkealaplével, a borral és a citromlével, majd a citrom reszelt héját is hozzáadom. Körülbelül 10- 12 percig főzöm.
A szószhoz összekeverem a mascarponét és a marsalat, majd mérsékelt lángon krémessé főzöm.
Közben kifőztem a tésztát is. Mi ázsiait, zöld spenótos spagettit és teljes kiőrlésű tésztát választottunk.
Forrón tálaljuk úgy, hogy a tésztára szedjük a citromos csirkeragut, majd jól meglocsoljuk a szósszal.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: