Mákos sajttorta almával

Adós vagyok még néhány recepttel az ünnepekről. Ezt a tortát Szilveszterre készítettem. A receptet a Nők lapja konyhájában találtam, a novemberi lapban.

A torta előre is elkészíthető, de sajnos az alma nem marad szép rajta (a képen is látszik), emiatt mégis érdemes még frissen megenni.

Hozzávalók:

A tésztához:

– 200 gramm liszt

– 140 gramm vaj

– 60 gramm porcukor

– 1 tojás

A krémhez:

– 400 gramm natúr krémsajt

– 200 gramm tejföl

– 6 tojás

– 20 gramm keményítő

– 1 narancs reszelt héja

– 150 gramm cukor

– reszelt friss gyömbér ízlés szerint- ha nincs friss, akkor megteszi a gyömbérpor is

– 40 gramm darált mák

– 5-6 alma

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a cukorral, majd belemorzsoljuk a vajat. A tojást  hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.

Egy kapcsos tortaformát kivajazunk és belenyomkodjuk a tésztát, úgy hogy a szélekre is jusson.

Amíg készül a  krém hűtőbe tesszük.

A krémsajtot összekeverjük a tejföllel, a narancshéjjal, a gyömbérrel és a cukorral.

Hozzáadjuk a keményítőt, majd egyenként a tojásokat.

A krémet elfelezzük és a felébe belekeverjük a mákot.

Az almákat megmossuk és meghámozzuk. A csutkáját eltávolítjuk. Én csutkakinyomót használtam, azzal nagyon könnyű, de persze enélkül is lehet.

Az almákat bevagdossuk egy kicsit a cikkeknél, majd rátesszük a tésztára.

Felváltva belekanalazzuk a kétféle krémet.

150 fokos sütőben sütjük 100 percet körülbelül. Ha színesedne a krém, akkor le kell takarni sütőpapírral vagy alufóliával. Akkor van készen mikor megkötött a krém.

Mikor elkészült 3 órára betesszük a hűtőbe.



Tovább a blogra »