Töltött tojás Szilveszterre- orosz recept

Gyorsan elkészül, egyszerű és nagyon szép. Az étel eredeti neve, Jaiza po russki. Természetesen kaviár nélkül is elkészíthetjük, de így a legjobb.

Hozzávalók:

– 6 tojás

– 2 evőkanál majonéz

– 1 evőkanál Dijon mustár

– 3 db. kicsi ecetes uborka- apróra vágva

– kapor

– só, bors

– kaviár a tetejére- elhagyható

Elkészítés:

A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, majd félbevágjuk és kiszedjük a sárgáját.

A tojássárgákat egy villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.

Az uborkát botmixerrel hozzáadjuk vagy hozzákeverhetjük az apróra vágott darabokat is.

Ahogy jobban tetszik.

Ezután megtöltjük a tojásokat.

A tetejére kaviárt teszünk, de díszíthetünk mással is.

Készíthetünk hozzá egy szószt. Majonézt tejföllel összekeverünk, belerakhatunk apróra vágott uborkát is.

Tálaláskor ezt a szószt kiteszem egy tálcára és ráhelyezem a tojásokat.

Tovább a blogra »