Kávé és Csokoládé

Töltött tojás Szilveszterre- orosz recept

Gyorsan elkészül, egyszerű és nagyon szép. Az étel eredeti neve, Jaiza po russki. Természetesen kaviár nélkül is elkészíthetjük, de így a legjobb.

Hozzávalók:

– 6 tojás
– 2 evőkanál majonéz
– 1 evőkanál Dijon mustár
– 3 db. kicsi ecetes uborka- apróra vágva
– kapor
– só, bors
– kaviár a tetejére- elhagyható

Elkészítés:

A tojást keményre főzzük, meghámozzuk, majd félbevágjuk és kiszedjük a sárgáját.

A tojássárgákat egy villával szétnyomkodjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval.
Az uborkát botmixerrel hozzáadjuk vagy hozzákeverhetjük az apróra vágott darabokat is.
Ahogy jobban tetszik.
Ezután megtöltjük a tojásokat.

A tetejére kaviárt teszünk, de díszíthetünk mással is.

Készíthetünk hozzá egy szószt. Majonézt tejföllel összekeverünk, belerakhatunk apróra vágott uborkát is.

Tálaláskor ezt a szószt kiteszem egy tálcára és ráhelyezem a tojásokat.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mi az, hogy a kaviár elhagyható? 🙂 Az adja meg a savaborsát…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!