Ez a recept egy régi családi könyvbe van feljegyezve. Én talán diós rácsos süteménynek nevezném, de megtartom az eredeti nevét. Nagyon finom, igazi házias sütemény.
Hozzávalók a tésztához:
– 320 gramm liszt
– 230 gramm vaj
– 100 gramm cukor
– 1 tojás
– 1 citrom reszelt héja és leve
– 1 késhegynyi szódabikarbóna
Hozzávalók a diós habhoz:
– 3 tojás szétválasztva
– 150 gramm cukor
– 150 gramm darált dió
– sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A kétharmad részét kinyújtjuk és a tepsibe tesszük. A tepsi aljába előzőleg sütőpapírt teszünk, érdemes egy kicsit megvajazni.
A tésztát megkenjük lekvárral. Ezután elkészítjük a dióhabot.
A 3 tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a mixerrel a tojássárgákat. A legvégén a darált diót is hozzáadjuk.
A maradék tésztából rácsokat sodrunk. Nincs sok tészta, nem sűrű rácsot fogunk kapni.
Lassú tűzön sütjük, de nem szárítjuk a süteményt.
A kép sajnos nem sikerült igazán jól, de azért látszik hogyan is néz ki ez a sütemény. 🙂
Köszönöm! 🙂
Hmmm finom !!!