Kávé és Csokoládé

Diós lepény

Ez a recept egy régi családi könyvbe van feljegyezve. Én talán diós rácsos süteménynek nevezném, de megtartom az eredeti nevét. Nagyon finom, igazi házias sütemény.

Hozzávalók a tésztához:

– 320 gramm liszt
– 230 gramm vaj
– 100 gramm cukor
– 1 tojás
– 1 citrom reszelt héja és leve
– 1 késhegynyi szódabikarbóna

Hozzávalók a diós habhoz:

– 3 tojás szétválasztva
– 150 gramm cukor
– 150 gramm darált dió

– sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A kétharmad részét kinyújtjuk és a tepsibe tesszük. A tepsi aljába előzőleg sütőpapírt teszünk, érdemes egy kicsit megvajazni.

A tésztát megkenjük lekvárral. Ezután elkészítjük a dióhabot.

A 3 tojásfehérjét felverjük a cukorral, majd egyenként hozzákeverjük a mixerrel a tojássárgákat. A legvégén a darált diót is hozzáadjuk.

A maradék tésztából rácsokat sodrunk. Nincs sok tészta, nem sűrű rácsot fogunk kapni.

Lassú tűzön sütjük, de nem szárítjuk a süteményt.

A kép sajnos nem sikerült igazán jól, de azért látszik hogyan is néz ki ez a sütemény. 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!