Most készítettem harmadszorra bonbont. Többször beszéltem Gesztivel, aki a Bonbonmánia szerzője és Emőkével, aki a BalhÉttermet írja. Arra jutottam, hogy a Lidl-s bonbonformák sajnos a kukába valók. A szívecskéssel még elboldogulok valahogyan, de abban sem lesznek fényesek, viszont a négyzet alakú nekem eltörik. Nagyon nehezen jön ki, és közben összetörik.
A csokoládétemperálás sem gyerekjáték egyelőre. Sajnos sikerült túlmelegíteni a csokoládét, emiatt foltosak lettek. Fogok venni egy csokoládéolvasztó kis szerkezetet, mert azon be lehet állítani a fokozatot, így nem megy magasabbra a hőmérséklet 45 foknál.
Hát így sikerültek. 🙂 Legközelebb akkor jelentkezem ezzel a témával, amikor lesz olvasztóm és polikarbonát formám, ja és tökéletesek lesznek. 🙂 Egyébként finomak lettek nagyon. Az egyiket kávés csokoládékrémmel készítettem és marcipánnal. A másikat pedig karamellel és marcipánnal.
A képen jól látszik, hogy a szív alakú bonbon, bár nem törött el, de foltos lett. A négyzet alakú pedig csak romjaiban került elő a formából.