Kávé és Csokoládé

Bonbon készítés 2. – még mindig nem sikerült

Most készítettem harmadszorra bonbont. Többször beszéltem Gesztivel, aki a Bonbonmánia szerzője és Emőkével, aki a BalhÉttermet írja. Arra jutottam, hogy a Lidl-s bonbonformák sajnos a kukába valók. A szívecskéssel még elboldogulok valahogyan, de abban sem lesznek fényesek, viszont a négyzet alakú nekem eltörik. Nagyon nehezen jön ki, és közben összetörik.

A csokoládétemperálás sem gyerekjáték egyelőre. Sajnos sikerült túlmelegíteni a csokoládét, emiatt foltosak lettek. Fogok venni egy csokoládéolvasztó kis szerkezetet, mert azon be lehet állítani a fokozatot, így nem megy magasabbra a hőmérséklet 45 foknál.

Hát így sikerültek. 🙂 Legközelebb akkor jelentkezem ezzel a témával, amikor lesz olvasztóm és polikarbonát formám, ja és tökéletesek lesznek. 🙂 Egyébként finomak lettek nagyon. Az egyiket kávés csokoládékrémmel készítettem és marcipánnal. A másikat pedig karamellel és marcipánnal.

A képen jól látszik, hogy a szív alakú bonbon, bár nem törött el, de foltos lett. A négyzet alakú pedig csak romjaiban került elő a formából.  

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Turák Kinga says:

    pár nap és kiderül, h mit kapok és mit nem 🙂

  2. Török Edit says:

    Sziasztok kedves blog olvasók….<br />Az a nagy megtiszteltetés ért, hogy kóstolhattam az Anita által készitett bonbonokból, kimondottan finomak, igazán jól harmonizál a keserű csoki iz az édes marcipánnal és a karamellel… hmmmm de milyen finomak és természetesen látványban sem utolsók:)<br />Csak igy tovább……nagyon szivesen leszek a tesztelő alanyod:)

  3. Kinga, remélem kapsz Karácsonyra hőmérőt és gépet! Nézd meg Emőke blogját, ő többször írt a bonbonkészítésről. Nekem is sokat segített.

  4. Turák Kinga says:

    nekem is akad pár ilyen fotóm, ha jól megnézem a gépem… idegesítő, ha nem sikerül… ezek, amik most készültek, már nem az első v harmadik próbálkozás volt. Gőz fölött olvasztom a csokit, és most figyeltem rá, gondosan. És csak nagyon nyugodt állapotban és környezetben lehet készíteni!!! A gépet és a hőmérőt felírtam a kívánságlistára, úgyh most várom a karácsonyt, h ki szán meg egy ilyennel…

  5. Köszönöm szépen! Megint felvérteztetek néhány jó tanáccsal, most már sikerülni fognak. 🙂

  6. Bence/Emoke says:

    Én őszintén megmondom a csokiolvasztó is túlmelegít!! A melegen tartó fokozaton is felmegy 40 fölé…szóval én sztm nem kell beruháznod rá! Bár most nemtom hogy csináltad, de ha gőz fölött – ott mikor már majdnem elolvadt az egész vedd le és kavargasd el…az összes felolvadt akkor jó! (akkor 40-42 fokos) Gőz fölött is pikk-pakk túl tud melegedni. Ezért kell a hőmérő!!!

  7. Azért elismerésem, hogy nem adod fel!Kitartás!

  8. Sajnálom, hogy megint nem sikerült, pedig szerintem a szívecskés jó lett. <br />A csokiolvasztóban is túl lehet kicsit melegíteni, de jobban kordában lehet tartani:-)<br />Szólj ha segíthetek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!