Narancsos zabaglione

Ma egy gyorsan elkészíthető desszertre vágytam. Viszonylag régen ettem zabaglione-t, így éppen itt volt az ideje. Az egyik kedvenc olasz édességem. A receptet egy olasz gasztro oldalon találtam.

Hozzávalók 4-5 főre:

–  5 nagy tojás sárgája

– 100 ml száraz fehérbor

– 50 gramm cukor

– 1 narancs leve

– szerecsendió

– reszelt narancshéj a tetejére

Elkészítés:

Vízfürdőt készítünk. A tojássárgákat gőz felett a cukorral habosra keverjük. Ezután beleöntjük a bort és a narancslevet is. Körülbelül 10- 15 percig keverjük folyamatosan a mixerrel. Inkább tovább, mint kevesebb ideig. Ha nem kevertük elég sokáig, akkor állás közben megereszkedik a hab.

Poharakba merjük a borhabot egy merőkanállal. Amikor kihűlt tálalhatjuk is, nem muszáj hűtő hidegen. A tetejére narancshéjat reszelünk, és szerecsendiót.

Tovább a blogra »