Téli saláta avokádóval, grapefruittal és céklával

Itt van egy újabb saláta recept. Ez volt a tegnapi ebédem. El tudom képzelni hal mellé is, de magában is kiváló. A receptet egy angol gasztro lapban találtam, melyet nyáron hoztam haza Cambridge-ből.

Hozzávalók 2 személyre:

– 1 avokádó, meghámozva, felszeletelve

– 2 grapefruit

– 1 főtt cékla

– 1 marék rukkola

A saláta öntethez:

– 3 evőkanál méz

– a grapefruit leve

– só, bors

– olívaolaj

Elkészítés:

A grapefruitot miután meghámoztuk, megpróbáljuk minél alaposabban megtisztítani a fehér részeitől, közben a levét, ami kifolyik belőle egy tálkába összegyűjtjük. A céklát a héjával együtt megfőzzük, majd meghámozzuk és feldaraboljuk. Ha van főtt céklánk a hűtőben, akkor gyorsabban elkészül a saláta. Elegendő hozzá fél óra.

Az avokádószeleteket, a grapefruitot és a cékladarabokat egy tányérra tesszük. A tetejére rukkolát szórunk.

Elkészítjük az öntetet is közben. A mézet jól összekeverjük egy kevés olívaolajjal és a grapefruit levével. Ráöntjük az öntetet, és megszórhatjuk tökmaggal. Készen is van.

Tovább a blogra »