Kávé és Csokoládé

Zabpelyhes keksz

Bevallom őszintén, hogy nem kutattam az interneten, hogy létezik- e már ez a keksz. Én onnan ismerem a receptet, hogy egy barátnőm küldte email-en, én pedig kipróbáltam. Nagyon finom. Szalaggal átkötve és díszdobozba téve szerintem szép ajándék is lehet.

Hozzávalók körülbelül 20 darabhoz:

– 1 tojás
– 100 gramm cukor- én nádcukrot használtam, de bármilyen cukorral megsüthető
– 120 gramm vaj
– 50 gramm zabpehely
– 40 gramm kókuszreszelék
– 50 gramm apróra vágott étcsokoládé
– 50 gramm vörös áfonya vagy bármilyen szárított gyümölcs
– 100 gramm liszt
– fél teáskanál sütőpor
– csipet só

Elkészítés:

A cukrot, a tojást, és a puha vajat habosra keverjük. Beletesszük a csokoládét, a kókuszt, a zabpelyhet, az áfonyát. A lisztbe belekeverem a sütőport, majd a keksz masszájához adom. Jól összekeverjük.

Egy tepsi aljába sütőpapírt teszek, majd vizes kézzel golyókat formázom. 2 cm távolságra teszem egymástól.

170 fokon sütöm 13 percig körülbelül. Amikor kivettük a sütőből hagyjuk kihűlni és csak utána vesszük le a papírról különben összetörnek.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!