Ma nálunk járt Kiss István tokaji borász. Erre az alkalomra készítettem ezt a réteges Panna cottát. A receptet Gál Edithnél találtam: itt. Én kicsit változtattam rajta, lecsökkentettem a zselatint, mert jobban kedvelem a Panna cottát krémesebben, lágyabban.
Hozzávalók 10 kehelyhez:
– 800 ml tejszín
– 400 ml 3,5 százalékos tej
A vaníliáshoz plusz hozzávalók:
– 10 gramm lapzselatin
– 2 csomag bourbon vaníliás cukor
– 1 evőkanál cukor
A kakaóshoz:
– 40 gramm kakaópor- én holland kakaót használtam és átszitáltam
– 10 gramm lapzselatin
– 2 evőkanál cukor
A kávés Panna cottához:
– 2 evőkanál instant kávé
– 2 evőkanál cukor
– 10 gramm lapzseltain
Elkészítés:
Összekevertem a tejet és a tejszínt, majd 3 részre osztottam. Ezután külön külön elkészítettem a rétegeket.
A vaníliáshoz feltettem közepes lángra 4 dl -t belőle. (Mármint a tej és a tejszín keverékéből) Felforraltam, majd beleraktam a cukrot és a vaníliás cukrot, még egy percig főztem. A zselatinlapokat beáztattam és belekevertem a vaníliás tejbe. Hagytam kicsit kihűlni, majd kitöltögettem a poharakba.
Kivittem a teraszra, de egy erkély is tökéletes erre a célra.
Mikor megdermedt, elkezdhetjük a következő réteget.
A kakaóshoz ismét felteszek 4 dl tejet főni. A kakaóport összekeverem a cukorral, és hozzáöntök pár evőkanállal a tejből. Csomómentesre keverem, majd beletöltöm a tejbe. Egy habverővel egyenletessé keverem. Rögtön készen is van. A lapzselatint megint vízbe áztattam, és hozzákevertem a kakaós tejhez.
Amikor langyos rátöltöm óvatosan a vaníliás rétegre.
A kávés Panna cotta elkészítése:
A maradék tejet megint felteszem a lángra. Mikor forr belekeverem a cukrot és az instant kávét. A végén a zselatint. Mikor kihűlt és a kakaós réteg megkötött, akkor belecsorgatom a pohárba.
Ez nagyon szuper!
Köszönöm! Edit, igen! Mindenkinek! Köszi a receptet! 🙂
WOWWWW!!!!<br />GYÖNYÖRŰ!!!!<br />És?…izlett a családnak?
Gyönyörű tálalás
Nagyon jol nez ki