Kávé és Csokoládé

Sütőtökös sütemény csokoládéval és mogyoróval

Ennek a sütőtökös édességnek a története nagyon egyszerű. Van itthon sütőtök. A héten főztem narancsos sütőtöklevest, ezért most a változatosság kedvéért megint édességet sütöttem belőle. A receptet egy angol oldalon találtam. Picikét változtattam rajta. Az enyém nem volt annyira édes és én mogyorót használtam dió helyett. Természetesen dióval is elkészíthető.

Hozzávalók:

– 80 gramm vaj
– 2 tojás
– 260 gramm liszt
– 290 gramm sütőtök – megsütve, pürésítve
– 150 gramm nyírfacukor- vagy 200 gramm kristálycukor
– 1 teáskanál szódabikarbóna
– negyed teáskanál őrölt szegfűszeg
– negyed teáskanál őrölt szerecsendió
– fél teáskanál őrölt gyömbér
– 1 teáskanál fahéj
– 60 gramm csokoládé- én fehéret és étcsokoládét kevertem hozzá
– 50 gramm feldarabolt mogyoró

Elkészítés:

Ha mindent kimértünk és kikészítettünk, akkor nagyon gyorsan össze tudjuk állítani ezt a süteményt.

A vajat és a cukrot krémessé keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a sütőtököt is.

Ezután mehetnek bele a száraz hozzávalók: a liszt, a szódabikarbóna, a fűszerek, majd a csokoládé és a darabosra vágott mogyoró.

Egy őzgerinc formát kivajaztam és beliszteztem. 180 fokon sütöttem a süteményt 45 percig. Tűpróbával ellenőriztem.

A képen áfonyalekvár van mellette, de lekvár nélkül is nagyon finom, egyáltalán nem száraz.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!