Diós csokoládétorta naranccsal fűszerezve

Ma volt a kisfiam 4. születésnapja. Ebből az alkalomból készült ez a csokoládétorta.

Hozzávalók:

– 40 gramm liszt

– 60 gramm kukoricakeményítő

– 3 tojás

– 125 gramm vaj

– 170 gramm csokoládé – 70 százalékos

– 120 gramm cukor- én nádcukrot használtam

– 1 narancs reszelt héja

– 2 evőkanál narancslikőr

– 100 gramm darált dió

– fél vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukor

– 1 csomag sütőpor

A bevonáshoz:

– 270 gramm étcsokoládé- 70 százalékos

– 125 ml tejszín

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral.

A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk.

Hozzáadjuk a narancshéjat, a vajat és a narancslikőrt.

Mikor megolvadt félretesszük, hogy kihűljön.

A lisztet a kukoricakeményítőt és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz.

Amikor a csokoládé langyos hozzáadjuk a lisztes tésztánkhoz. Homogénné keverjük, majd beleszórjuk a darált diót is.

Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszek és kivajazom. A sütőforma széleit is bekentem vajjal.

A tortaformám 24 cm-es volt.

180 fokon sütöttem 40 percet. Hagytam a formában kihűlni, csak utána csatoltam le róla.

Közben elkészítjük a bevonót. A tejszínt felmelegítem, majd belekeverem a feldarabolt csokoládét. Jól elkeverem, majd felviszem a tortára.

Eléggé tömény, de nagyon finom. Szerintem egy embernek egy vékony szelet elegendő.

Gránátalmával díszítettem.

A receptet egy olasz nyelvű receptgyűjtő oldalon találtam.

Az ünnepelt:

Tovább a blogra »