Kávé és Csokoládé

Diós csokoládétorta naranccsal fűszerezve

Ma volt a kisfiam 4. születésnapja. Ebből az alkalomból készült ez a csokoládétorta.

Hozzávalók:

– 40 gramm liszt
– 60 gramm kukoricakeményítő
– 3 tojás
– 125 gramm vaj
– 170 gramm csokoládé – 70 százalékos
– 120 gramm cukor- én nádcukrot használtam
– 1 narancs reszelt héja
– 2 evőkanál narancslikőr
– 100 gramm darált dió
– fél vaníliarúd kikapart belseje, vagy egy zacskó bourbon vaníliás cukor
– 1 csomag sütőpor

A bevonáshoz:

– 270 gramm étcsokoládé- 70 százalékos
– 125 ml tejszín

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral.

A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk.

Hozzáadjuk a narancshéjat, a vajat és a narancslikőrt.

Mikor megolvadt félretesszük, hogy kihűljön.

A lisztet a kukoricakeményítőt és a sütőport elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáshoz.

Amikor a csokoládé langyos hozzáadjuk a lisztes tésztánkhoz. Homogénné keverjük, majd beleszórjuk a darált diót is.

Egy tortaforma aljába sütőpapírt teszek és kivajazom. A sütőforma széleit is bekentem vajjal.
A tortaformám 24 cm-es volt.

180 fokon sütöttem 40 percet. Hagytam a formában kihűlni, csak utána csatoltam le róla.

Közben elkészítjük a bevonót. A tejszínt felmelegítem, majd belekeverem a feldarabolt csokoládét. Jól elkeverem, majd felviszem a tortára.

Eléggé tömény, de nagyon finom. Szerintem egy embernek egy vékony szelet elegendő.

Gránátalmával díszítettem.

A receptet egy olasz nyelvű receptgyűjtő oldalon találtam.

Az ünnepelt:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Sajnos nincs olyan az oldalon, hogy nyomtatási kép. Igyekszem feltenni rá, csak ki kell derítenem hogyan kell. Sajnos most csak úgy tudsz nyomtatni, hogy kimásolod egy word-be a szöveget és onnan.

  2. Évamami says:

    miért nem tudom kinyomtatni ezeket a recepteket?

  3. Anonymous says:

    Isteni!!! Megsütöttem most Karácsonyra a Családomnak (életem első tortáját sütöttem! :)), és nagyon jól sikerült, mindenkinek nagyon ízlik! 🙂 Köszi, amiért hozzásegítettél a sikerélményhez! :)<br />(És mellesleg valóban 40 gramm liszt kell… így szuper állaga lett.)

  4. Igen, mert nagyon finom. Sajnálom, hogy nem sikerült.

  5. Tücike says:

    a darált dió már nem fért bele. <br />szóval eheto, de nagyon szikkadt, mintha csoki homokot ennék 🙁 Meg kell próbáljam mégegyszer…

  6. Rendben. 🙂 A darált dió is &quot;lisztnek&quot; számít. 🙂

  7. Tücike says:

    30 perc múlva elárulom milyen ez a süti ha 40 gramm helyett 40 deka lisztet használsz ;)<br />[elmentem ütni a fejemet a falba]


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!