Gesztenyés- csokoládétorta liszt nélkül- gluténmentes

Ma megünnepeltük Réka kislányom névnapját. Neki különösen fontos volt a mai nap, mert van egy ikertestvére is, emiatt csak a névnap az a nap, amikor ő az egyedüli ünnepelt.

Az alábbi tortát sütöttem neki. A receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, Ágnestől, köszönöm szépen. Az ő receptjében 50 gramm csokoládé szerepel ehhez a mennyiségekhez. A masszába tehetünk meggyet is, mert jól megy hozzá. Én a következőképpen készítettem el.

Hozzávalók:

– 3 tojássárga

– 3 tojásfehérje

– 3 evőkanál cukor

– 250 gramm gesztenyemassza

– fél csomag sütőpor

– 100 g csokoládé 70 százalékos, de mehet bele 50 gramm is, annál kevesebb nem, én 100 grammot tettem 🙂

– tálaláshoz tejszínhab és esetleg gyümölcs

Elkészítés:

A tojássárgákkal kikeverem a cukrot. Hozzáadom a gesztenyét és a sütőport.

A csokoládét vízfürdőn felolvasztom, majd mikor langyosra hűlt belekeverem a gesztenyés masszába.

A legvégén felverem a tojásfehérjéket és óvatosan beleforgatom.

180 fokon sütjük 25- 30 percet.

A sütemény tömény csokoládé és gesztenye ezért jól illik hozzá a savanykás gyümölcs és sok tejszínhab.

Ez a mennyiség csak kicsi tortaformához elegendő.

Az ünnepelt:

Tovább a blogra »