Kávé és Csokoládé

Csokoládés trüffeltorta kandírozott narancshéjjal és mandulával

Karácsonyig igyekszem több olyan receptet közölni, melyek esetleg ötletet adhatnak a karácsonyi sütéshez és főzéshez. Ez a trüffeltorta is remek karácsonyi desszert lehet. Egyszerű elkészíteni, szintén nem kell az ünnep napján, csak kivesszük a hűtőből, díszítjük és készen is van.

Hozzávalók:

300 g. tejszín

250 g. étcsokoládé (minimum 70 % kakaótartalmú)

2 teáskanál fahéj

narancslikőr

A tejszínt felmelegítettem, majd felolvasztottam benne a csokoládét. Megszórtam fahéjjal. Narancslikőrrel lehet fűszerezni, nekem nem volt itthon, emiatt mangólikőrt használtam. Tehetünk bele bátran.

A csokoládémasszát beleöntöttem egy őzgerinc formába, melyet előtte fóliával kibéleltem.

Ezután betettem a hűtőbe és állni hagytam. Körülbelül 4 óra kell ahhoz, hogy megszilárduljon.

Mandulával és kakaóporral díszítettem.

Kandírozott narancshéj:

A recept a desszert.eu oldalról származik.

Hozzávalók:

– 430 gramm narancshéj

A cukorsziruphoz:

– 500 gramm kristálycukor
– 2 liter víz

A díszítéshez:

– 70 százalékos étcsokoládé

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg a narancsot, majd távolítsuk el a héját. Vágjuk fel amilyenre szeretnénk.
A fehér részeket amennyire tudjuk távolítsuk el.

Egy napig áztassuk hideg vízben.

Másnap a vizet forraljuk fel és 6 percig főzzük benne a narancshéjat, majd mossuk le hideg vízzel.

Ezután elkészítjük a cukorszirupot. Mikor forr belerakjuk a héjakat és főzzük, míg üveges nem lesz. Közepes lángon állandóan kevergetve.

Mikor elkészült rácsra tesszük őket.

A csokoládét vízfürdőn megolvasztjuk, majd belemártjuk a narancshéjakat.

Amikor megkötött a csokoládé készen is van.

Remek díszítő eleme lehet a karácsonyi süteményestálnak. Én most ajándékba készítem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!