Kávé és Csokoládé

Kávés habcsók

Van a birtokomban több régi főzőfüzet. Elsárgult lapokon kézzel írott receptek sorakoznak. Több közülük az Ínyesmester szakácskönyvéből lett kimásolva. Időnként belelapozok, nagyon szeretem olvasgatni. Ott találtam ezt a kávés habcsókot.
Szerintem Karácsonyra is elkészíthető, és a legnagyobb előnye, hogy már hetekkel korábban is megsüthetjük, nem mellesleg pedig megmaradt fehérjefelhasználásra is kitűnő.

Hozzávalók:

– 3 tojásfehérje- nem kell friss legyen
– 200 gramm cukor
– 6 kiskanál kávé

Elkészítés:

Vízfürdőt készítek. A felső lábosba teszem a tojásfehérjéket a cukorral, és kemény habbá verem. Közben a kávét is hozzáöntöm. Akkor van készen mikor kemény, sűrű a hab.

Egy habnyomóval vagy egy kiskanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral lefedett tepsibe és 100- 120 fokon sütjük körülbelül másfél óráig.

Készíthetünk hozzá kávés vagy csokoládékrémet és azzal összetapaszthatjuk a habcsókokat.

A képen csokoládé van.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!