Füge és kecskesajt sonkába tekerve gránátalmás rukolasalátán

A múlt héten ünnepeltünk, mint említettem egy korábbi bejegyzésben, akkor készült ez az előétel. Mutatós és ízletes is, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

– 4 darab friss füge

– 4 darab friss kecskesajt – akkora darabok mint a füge, esetleg kicsit kisebb

– 16 szelet Feketeerdei sonka – egészen vékony szeletek

– rukola

– 1 gránátalma

– vinaigrette

Elkészítés:

A fügéket és a kecskesajt darabokat becsomagoljuk 2-2 szelet sonkába, fogpiszkálóval a tetején összetűzzük, tepsibe helyezzük. Közvetlen a felszolgálás előtt előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon sütjük 10-15 percet.

Közben a tányérokon elosztjuk a rukola leveleket, elhelyezünk mindegyiken egy-egy füge- illetve kecskesajt batyut, megszórjuk gránátalma magokkal és rácsöpögtetjük a vinaigrettet. Azonnal tálaljuk.

Az öntet elkészítése:

Hozzávalók:

– tengeri só

– 2 cikk fokhagyma

– olívaolaj

– méz

– gránátalma szirup- nagyobb üzletekben beszerezhető

– citromlé- ízlés szerinti mennyiség

– bors egész

2 cikk fokhagymát, 8-10 szem borssal és tengeri sóval kőmozsárban összezúzunk, sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót. Sűrű szószt fogunk kapni, esetleg kevés vizet hozzátehetünk. Itt nehéz mennyiségeket írni, szerintem kóstolgassuk és ízlés szerint kísérletezzük ki a nekünk megfelelőt.

Inspiráció: Das perfekte Dinner című műsor egyik adása.

Ettünk még céklalevest, a recept legközelebb. A főétel Wellington bélszín volt, a desszert pedig a korábban publikált Ricotta torta csokoládéhabbal.

A Wellington bélszín receptjét nem fogom feltenni, azért megmutatom, mert nagyon szép lett.

Tovább a blogra »