A múlt héten ünnepeltünk, mint említettem egy korábbi bejegyzésben, akkor készült ez az előétel. Mutatós és ízletes is, érdemes elkészíteni.
Hozzávalók 4 személyre:
– 4 darab friss füge
– 4 darab friss kecskesajt – akkora darabok mint a füge, esetleg kicsit kisebb
– 16 szelet Feketeerdei sonka – egészen vékony szeletek
– rukola
– 1 gránátalma
– vinaigrette
Elkészítés:
A fügéket és a kecskesajt darabokat becsomagoljuk 2-2 szelet sonkába, fogpiszkálóval a tetején összetűzzük, tepsibe helyezzük. Közvetlen a felszolgálás előtt előmelegített sütőbe tesszük. 200 fokon sütjük 10-15 percet.
Közben a tányérokon elosztjuk a rukola leveleket, elhelyezünk mindegyiken egy-egy füge- illetve kecskesajt batyut, megszórjuk gránátalma magokkal és rácsöpögtetjük a vinaigrettet. Azonnal tálaljuk.
Az öntet elkészítése:
Hozzávalók:
– tengeri só
– 2 cikk fokhagyma
– olívaolaj
– méz
– gránátalma szirup- nagyobb üzletekben beszerezhető
– citromlé- ízlés szerinti mennyiség
– bors egész
2 cikk fokhagymát, 8-10 szem borssal és tengeri sóval kőmozsárban összezúzunk, sorban hozzákeverjük a többi hozzávalót. Sűrű szószt fogunk kapni, esetleg kevés vizet hozzátehetünk. Itt nehéz mennyiségeket írni, szerintem kóstolgassuk és ízlés szerint kísérletezzük ki a nekünk megfelelőt.
Inspiráció: Das perfekte Dinner című műsor egyik adása.
Ettünk még céklalevest, a recept legközelebb. A főétel Wellington bélszín volt, a desszert pedig a korábban publikált Ricotta torta csokoládéhabbal.
A Wellington bélszín receptjét nem fogom feltenni, azért megmutatom, mert nagyon szép lett.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: