Szerintem ez a sütemény abbahagyhatatlan. Kávéhoz és teához ajánlom elsősorban, de vigyázni kell vele, mert nem könnyű mértéket tartani. Tegnap késő este készült el a tészta, de a családom ébren lévő tagjai nem tudták megvárni, hogy a glazúrt is elkészítsem, máris enni kezdték. Aztán elkészült a máz is persze, azzal együtt még finomabb.
Hozzávalók:
– 200 gramm csokoládé feldarabolva
– 150 gramm cukor
– 4 tojás
– 30 ml rum
– 100 gramm dió darabokra törve
– 100 gramm mandula szintén darabokra törve
– 30 gramm mazsola
– 60 ml tej
– 280 gramm liszt
– fél csomag sütőpor
– 1 citrom reszelt héja
– 1 zacskó vaníliás cukor, vagy fél vaníliarúd kikapart belseje
A glazúrhoz:
– 50 gramm kakaópor
– 6-7 evőkanál meleg víz
– 200 gramm porcukor- én itt valójában kevesebbet használtam és úgyis jó lett
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverem. Amennyiben vaníliás cukrot használunk, azt is a cukorhoz tesszük.
A mazsolát vízbe áztatom.
A tojásba belereszelem a citromhéját, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, a rumot, a tejet és a mazsolát.
Jól elkeverem, majd a maradék hozzávalókat is beledolgozom: a mandulát, a diót és a csokoládét.
Egy tepsi aljába alufóliát teszek és sütöm 200 fokon 20 percig.
A glazúr elkészítése:
A porcukrot összekeverem a kakaóporral, majd felöntöm a vízzel. Simára keverem és rákenem a süteményre. Ahhoz hogy szép legyen keveset kell kenegetni, hagyjuk inkább hogy amennyire lehet magától szétterüljön rajta a csokoládé.
Nagyon finom