Szeptemberben Olaszországban jártam, ahogy a blogon is beszámoltam róla. A legtöbb üzletben számtalan tésztafélét árultak. Vásároltam paccheri-t, melyet Gragnanoban gyártottak. Gragnano nem messze található Nápolytól, tésztagyárát 500 évvel ezelőtt alapították. Az alábbi képen egy különleges paprika formájú tészta látható, sajnos ilyet nem láttam a boltokban, biztosan vásároltam volna belőle.
Forrás: A gargnano-i tésztagyár hivatalos oldala.
A paccheri Campania tartomány jellegzetes tésztája, egy csőtészta, 3 cm hosszú. Al dente állagúra 10-12 perc alatt fő meg.
Hozzávalók:
– 300 gramm meghámozott, felkockázott sütőtök
– 300 gramm paccheri tészta- természetesen más tésztával is elkészíthetjük
– 2 ág rozmaring
– olívaolaj
– bacon
– 1 vöröshagyma
– grana padano vagy parmezán a tetejére
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és egy kevés olívaolajon egy teflonos serpenyőben közepes lángra tesszük. Hozzáadjuk a bacont és a rozmaring ágakat is.
Kevés ideig együtt pároljuk, majd beletesszük a sütőtököt is.
Én fedővel letakartam, hogy gyorsabban megpuhuljon, ha szükséges akkor vizet vagy csirke alaplevet adunk hozzá.
Mikor a tök megpuhult villával összetörtem és megkevertem.
Ezután a szószt rátettem a tésztára és jól elkevertem.
Tálaláskor megszórtam grana sajttal és meglocsoltam olívaolajjal.
Köszönöm!
Nagyon finom