A napokban kaptam ezt a receptet egy kedves barátnőmtől, gondoltam kipróbálom. Néhány helyen változtattam rajta. Rákerestem az interneten, hátha megvan valahol, nem akartam senkitől elvenni. Meg is találtam, az eredeti itt olvasható.
A maradékból levest főztem a gyerekeknek. A nagyobbik kisfiam közölte velem, hogy ez a kedvence, míg az egyik kislányom, aki egyébként 2 éves és 4 hónapos mondta nekem, hogy nem erről a levesről volt szó, ez a leves véletlen.
Hozzávalók:
– 300 gramm liszt
– 200 gramm nádcukor porrá őrölve
– 300 gramm sült sütőtökpüré
– 100 gramm vaj
– 4 tojás- én nagyobb házi tojásokat használtam
– 1 citrom reszelt héja
– reszelt friss gyömbér- ízlés szerint, de legalább 1 teáskanállal
– 1 púpos teáskanál sütőpor
– egy csipet só
Reszelt fehér csokoládéval tálaltam, de különösen finom bármilyen gyümölcsszósszal is.
Elkészítés:
1. A sütőtököt feldaraboljuk és 200 fokon a sütőben megsütjük. Ha nem akarjuk, hogy a teteje megégjen akkor takarjuk be alufóliával.
2. A sütőtökről eltávolítjuk a héját és 300 grammot félreteszünk belőle.
3. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és elkeverjük, megsózzuk. Egy másik tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
4. Ezután belekeverjük a reszelt friss gyömbért, a citromhéjat és a villával szétnyomkodott sütőtökpürét, végül a lisztet.
5. Egy kuglófformát kivajazunk és belehelyezzük a masszát. 180 fokon sütjük 35- 40 percet. Én tűpróbával ellenőriztem.
Nagyon szép formás lesz