Kávé és Csokoládé

Gyömbéres- sütötökös kuglóf

A napokban kaptam ezt a receptet egy kedves barátnőmtől, gondoltam kipróbálom. Néhány helyen változtattam rajta. Rákerestem az interneten, hátha megvan valahol, nem akartam senkitől elvenni. Meg is találtam, az eredeti itt olvasható.
A maradékból levest főztem a gyerekeknek. A nagyobbik kisfiam közölte velem, hogy ez a kedvence, míg az egyik kislányom, aki egyébként 2 éves és 4 hónapos mondta nekem, hogy nem erről a levesről volt szó, ez a leves véletlen.

Hozzávalók:

– 300 gramm liszt
– 200 gramm nádcukor porrá őrölve
– 300 gramm sült sütőtökpüré
– 100 gramm vaj
– 4 tojás- én nagyobb házi tojásokat használtam
– 1 citrom reszelt héja
– reszelt friss gyömbér- ízlés szerint, de legalább 1 teáskanállal
– 1 púpos teáskanál sütőpor
– egy csipet só

Reszelt fehér csokoládéval tálaltam, de különösen finom bármilyen gyümölcsszósszal is.

Elkészítés:

1. A sütőtököt feldaraboljuk és 200 fokon a sütőben megsütjük. Ha nem akarjuk, hogy a teteje megégjen akkor takarjuk be alufóliával.

2. A sütőtökről eltávolítjuk a héját és 300 grammot félreteszünk belőle.

3. A lisztbe beleszórjuk a sütőport és elkeverjük, megsózzuk. Egy másik tálban a vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat.

4. Ezután belekeverjük a reszelt friss gyömbért, a citromhéjat és a villával szétnyomkodott sütőtökpürét, végül a lisztet.

5. Egy kuglófformát kivajazunk és belehelyezzük a masszát. 180 fokon sütjük 35- 40 percet. Én tűpróbával ellenőriztem.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!