Kávé és Csokoládé

Két lazacos terrine spenót szívvel (Terrine aux deux saumons coeur épinard)

Említettem korábban, hogy nálunk járt Dula Bence. Ez a terrine volt az előétel. Nagyon szép és praktikus vendégváró étel, mert egy nappal korábban készül. Ha ezzel fogadjuk vendégeinket, akkor biztosan nem fognak csalódni.

Hozzávalók:

– 400 gramm lazac filé
– 250 gramm füstölt lazac
– 100 ml tejföl
– 1 tojás
– 1 csokor kapor
– 50 gramm friss spenót- a fagyasztott is megteszi
– só, bors

Elkészítés:

Ha friss spenóthoz jutunk, akkor apróra vágjuk, vízben megfőzzük és lecsöpögtetjük. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor felolvasztjuk és szintén lecsöpögtetjük. Egy fóliába becsomagoljuk a spenótot, úgy hogy egy olyan rudat formázunk belőle, mely pontosan beleillik a terrine formánkba. Ezt a spenótot 30 percre a fagyasztóba tesszük.

Közben a friss lazacot, a tojást, a tejfölt és a kaprot leturmixoljuk, majd sózzuk és borsozzuk.
(Ha az állagát nem találjuk megfelelőnek, akkor még tejfölt kell hozzá keverni.)

A terrine formát kibéleljük a füstölt lazaccal, majd félig megtöltjük a krémmel. Ezután kivesszük a fagyasztóból a spenótot, eltávolítjuk a fóliát és belehelyezzük a formába. Mikor ezzel megvagyunk a maradék krémet is elhasználjuk, majd a lazacszeleteket ráhajtjuk a tetejére.

Ezután egy jénai tálba rakjuk a formát és megtöltjük vízzel úgy, hogy a terrine feléig érjen. 150 fokon sütjük 50 percet.

Amikor készen van, hagyjuk kihűlni, majd 24 órára a hűtőbe rakjuk. Hidegen tálaljuk. A formából nagyon könnyen kivehető.

Az eredeti recept itt található. Érdemes rákattintani, mert több fotóval mutatja hogyan készül az étel.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!