Ma születésnapot ünnepeltünk és az ünnepeltnek az volt a kívánsága, hogy legyen a tortában Nutella. Mivel én is nagy rajongója vagyok, szívesen sütöttem nutellatortát. Tegnap keresgéltem az interneten német és olasz oldalakon, végül rátaláltam egy receptre, mely úgy kezdődött: én egy nutellamániás vagyok. Gondoltam akkor nem lehet rossz a torta, biztosan sok Nutella kell hozzá. Bizony, ez a torta annyira Nutellás, hogy a tésztájában vaj helyett is Nutella van.
Hozzávalók:
A tésztához:
– 3 púpos evőkanál Nutella
– 160 gramm liszt
– 1 csomag sütőpor
– 3 tojás
– 200 ml tej
– 100 gramm cukor
A töltelékhez:
– Nutella a torta közepébe és a tetejére
– 200 ml tejszín, fél evőkanál cukor- felverve
Elkészítés:
A cukrot habosra keverem a tojásokkal, majd a Nutellát is hozzáadom. Tovább keverem, majd beleöntöm a tejet is.
A lisztbe belekeverem a sütőport, majd a Nutellás keverékhez adom.
A mixerrel homogénné keverem, majd beleöntöm egy tortaformába.
Ne ijedjünk meg, hogy a krémünk nagyon folyékony, egyáltalán nem baj.
Én szilikonos tortaformát használtam, amit kivajaztam előtte.
180 fokon sütjük körülbelül 35 percet.
Mikor kihűlt a torta, akkor egy hosszú recés késsel félbevágtam. Ha a teteje nagyon púpos, akkor levághatjuk, hogy sima legyen. A közepét megkentem Nutellával és tejszínhabbal, majd egymásra raktam a lapokat. Az oldalát és a tetejét is bekentem a mogyorókrémmel.
Tálaláskor tejszínhabot tettem a szelet mellé és mogyoróval díszítettem.