Az á la carte kulinária blog szerzője meghirdette a Vigyázz, kész, főzz! játék 44. fordulóját. A kiírás itt olvasható.
Én egy házi májkrémet készítettem, mely nagyon ízletes és bátran megállja a helyét a bolti termékekkel szemben.
Hozzávalók:
– 1 fej vöröshagyma
– 260 gramm csirkemáj
– 50 gramm vaj
– 3 evőkanál mustár
– fél szerecsendió lereszelve
– só, bors
Elkészítés:
A hagymát feldarabolom és olajon megdinsztelem. Ezután megsütöm a májat, csak a végén sózom meg.
Ledarálom, majd ráteszek frissen őrölt borsot, hozzákeverem a mustárt és belereszelem a szerecsendiót. Készen is van.
Másik változata:
Hagyma nélkül készül. A májat bő zsírban megsütöm. Innentől kezdve ugyanúgy járunk el, mint a fent leírtak szerint.
Szoktunk sok mindent házilag készíteni. Főtt húsból húskrémet, halból halas pástétomot. Nemrégen ettünk itthon házi rukkolás, mandulás pestót. Sajnos most ezeket nem tudom bemutatni idő hiányában, talán legközelebb.
Nem volt egyszerű étvágygerjesztő képet készíteni a májkrémről, de valahogyan sikerült.
Örülök! Remélem ízleni fog nektek! 🙂
Hú, ezt elkészítem én is, nagyon egyszerűnek tűnik és tényleg ki tudja mi van a májkrémes dobozban 😉
Most sül nálam is!
Nagyon finom lehet! Imádom a májkrémet 🙂
Szerintem nagyon guszta!! Most mindjárt meg is enném egy kis paprikával, hagymával tuningolt kenyérre kenve!<br />Zsuzsa