Málna- sárgadinnye lekvár bazsalikommal

Anikó, a Paprika & Paprika tulajdonosa meghirdette a befőzési maratont, noha idő hiányában nem fogom elkészíteni az összes receptet, mégis úgy gondoltam írok róla, mert nagyon tetszik a kezdeményezés. Az első rögtön ez a különleges lekvár volt, melyet el is készítettem.

Az eredeti recept itt található.

– 350 gramm sárgadinnye meghámozva és pici darabokra vágva



– 200 gramm málna



– 400 gramm cukor



– fél citrom leve



– 10 bazsalikomlevél

Elkészítés- ezen egy kicsit változtattam:

– A sárgadinnyére rászórom a cukrot, hozzáadom a citromlevet és a bazsalikomot, majd állni hagyom 1 órát.



– Ezután felfőzöm, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára miután kihűlt.



– Másnap hozzáadom a málnát, picit megtöröm botmixerrel és főzöm egy kevés ideig.



– Miután készen van jól zárható, steril befőttes üvegekbe öntöm. Nekem két bébiételes üveg telt meg és egy nagyobb kávés csésze.



Tovább a blogra »