Anikó, a Paprika & Paprika tulajdonosa meghirdette a befőzési maratont, noha idő hiányában nem fogom elkészíteni az összes receptet, mégis úgy gondoltam írok róla, mert nagyon tetszik a kezdeményezés. Az első rögtön ez a különleges lekvár volt, melyet el is készítettem.
Az eredeti recept itt található.
– 350 gramm sárgadinnye meghámozva és pici darabokra vágva
– 200 gramm málna
– 400 gramm cukor
– fél citrom leve
– 10 bazsalikomlevél
Elkészítés- ezen egy kicsit változtattam:
– A sárgadinnyére rászórom a cukrot, hozzáadom a citromlevet és a bazsalikomot, majd állni hagyom 1 órát.
– Ezután felfőzöm, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára miután kihűlt.
– Másnap hozzáadom a málnát, picit megtöröm botmixerrel és főzöm egy kevés ideig.
– Miután készen van jól zárható, steril befőttes üvegekbe öntöm. Nekem két bébiételes üveg telt meg és egy nagyobb kávés csésze.