Kávé és Csokoládé

Málna- sárgadinnye lekvár bazsalikommal

Anikó, a Paprika & Paprika tulajdonosa meghirdette a befőzési maratont, noha idő hiányában nem fogom elkészíteni az összes receptet, mégis úgy gondoltam írok róla, mert nagyon tetszik a kezdeményezés. Az első rögtön ez a különleges lekvár volt, melyet el is készítettem.

Az eredeti recept itt található.

– 350 gramm sárgadinnye meghámozva és pici darabokra vágva

– 200 gramm málna

– 400 gramm cukor

– fél citrom leve

– 10 bazsalikomlevél

Elkészítés- ezen egy kicsit változtattam:

– A sárgadinnyére rászórom a cukrot, hozzáadom a citromlevet és a bazsalikomot, majd állni hagyom 1 órát.

– Ezután felfőzöm, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára miután kihűlt.

– Másnap hozzáadom a málnát, picit megtöröm botmixerrel és főzöm egy kevés ideig.

– Miután készen van jól zárható, steril befőttes üvegekbe öntöm. Nekem két bébiételes üveg telt meg és egy nagyobb kávés csésze.


Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!