Kávé és Csokoládé

Habcsók fészek gyümölcsökkel

Egy olasz nyelvű lapon bukkantam rá erre a receptre. Előnye, hogy gluténmentes és nagyon szép desszert. Bármikor felszolgálható, ünnepekre és vendégek fogadására is tökéletes. A habcsókot meg lehet sütni előtte való este és másnap csak tálalni kell.

Hozzávalók:

150 gramm tojásfehérje

300 gramm porcukor

egy kis kanál vaníliás cukor, lehetőleg bourbon

250 ml tejszín- felverve, én ebbe már nem tettem cukrot, mert a habcsók édes

gyümölcsök ízlés szerint

Itt:

– áfonya, eper, tőzegáfonya, málna

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy tálba tesszük és elkezdjük egy mixerrel felverni. Mikor kifehéredik, akkor hozzáadjuk a cukor első felét, majd 5- 10 perc múlva a maradék részt is. Amikor jó kemény, akkor van kész. Ha elegendő ideig vertük fel a tojásfehérjéket, akkor könnyen lehet vele formázni és nem fog szétfolyni.

Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, erre fogjuk rányomni a habcsók fészkeket. Egy tejszínhab nyomóba beletesszük a habot és megpróbálunk belőle egy kört kinyomni. Ezután készítünk peremet is neki, körülbelül 2 sort.

100 fokon légkeveréses sütőben sütjük körülbelül 3 óráig, majd bent hagyjuk a sütőben, nem szabad rögtön kivenni.

Tálalás előtt felverjük a tejszínt. A habcsók fészek közepébe beletesszük és megrakjuk gyümölccsel. Lehet leszórni a tetejét porcukorral, mert nagyon szép, viszont a hancsók édessége miatt ez elhagyható.


Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!