Egy olasz nyelvű lapon bukkantam rá erre a receptre. Előnye, hogy gluténmentes és nagyon szép desszert. Bármikor felszolgálható, ünnepekre és vendégek fogadására is tökéletes. A habcsókot meg lehet sütni előtte való este és másnap csak tálalni kell.
Hozzávalók:
150 gramm tojásfehérje
300 gramm porcukor
egy kis kanál vaníliás cukor, lehetőleg bourbon
250 ml tejszín- felverve, én ebbe már nem tettem cukrot, mert a habcsók édes
gyümölcsök ízlés szerint
Itt:
– áfonya, eper, tőzegáfonya, málna
Elkészítés:
A tojásfehérjét egy tálba tesszük és elkezdjük egy mixerrel felverni. Mikor kifehéredik, akkor hozzáadjuk a cukor első felét, majd 5- 10 perc múlva a maradék részt is. Amikor jó kemény, akkor van kész. Ha elegendő ideig vertük fel a tojásfehérjéket, akkor könnyen lehet vele formázni és nem fog szétfolyni.
Egy tepsibe sütőpapírt rakunk, erre fogjuk rányomni a habcsók fészkeket. Egy tejszínhab nyomóba beletesszük a habot és megpróbálunk belőle egy kört kinyomni. Ezután készítünk peremet is neki, körülbelül 2 sort.
100 fokon légkeveréses sütőben sütjük körülbelül 3 óráig, majd bent hagyjuk a sütőben, nem szabad rögtön kivenni.
Tálalás előtt felverjük a tejszínt. A habcsók fészek közepébe beletesszük és megrakjuk gyümölccsel. Lehet leszórni a tetejét porcukorral, mert nagyon szép, viszont a hancsók édessége miatt ez elhagyható.
Gyönyörű