Kókuszos- citromos- csokoládés sütemény fél óra alatt- gluténmentes

Gondolkoztam minek nevezzem ezt az édességet. Az újság, amiben találtam valójában macaronnak hívja, én talán puszedlinek szólítanám. Az elkészítési idő körülbelül 25 perc. Nagyon egyszerű és gyors. Remek vendégváró lehet. Én tea vagy kávé mellé szolgálnám fel.

Hozzávalók:

– 100 gramm cukor

– 2 tojás fehérje

– 150 gramm kókuszreszelék

– 1 citrom reszelt héja, még finomabb lesz, ha zöldcitromot használunk

– 100 gramm csokoládé

Elkészítés:

– A tojásfehérjéket villával pár percig keverjük. Hozzáadjuk a cukrot. Én mixerrel jól összekevertem, de nem kell felverni a tojásfehérjéket. A végén belekeverjük a kókuszreszeléket és a citromhéjat is. Egy nehezen összeálló, morzsálódó alapot fogunk kapni. Nem kell megijedni, mert ilyen kell legyen.

– Egy tepsi aljára sütőpapírt teszek, amit kivajazok. A masszából pici gombócokat gyúrok, majd lelapítom. Körülbelül 20 darab lesz ebből a mennyiségből.

– 160 fokon sütöm 12 percig, míg halványbarna nem lesz.

– A csokoládét vízfürdőn felolvasztom.

– A puszedlik alját a csokoládéba mártom, majd egy sütőrácsra teszem őket. A tetejére a villa hegyével csíkokat húzok. Ha a csokoládé nem alkalmas erre, akkor célszerű belekeverni egy kevés tejszínt, akkor folyósabb lesz, és könnyebben tudjuk vele díszíteni a süteményeket.

– Tálalásig érdemes a hűtőben tárolni, hogy a csokoládé jól megkössön rajta.

Forrás: Dinner Tonight, Summer 2011

Tovább a blogra »