A napokban ettem olaszos rakott zöldségeket. Eredetileg darált disznóhússal készült, én ezt csirkére változtattam. Picit alakítottam a Baracson kóstolt ételen és ez lett belőle. A padlizsán, a tök, a paradicsom és a bazsalikom frissen lett leszedve a kertből.
A szőlő mellett egy sor padlizsán
Bazsalikom és citromfű
Paradicsomszedés
Hozzávalók:
– 4 csirkecomb csont nélkül
– 2 padlizsán
– 1 nagyobb tök fele vagy cukkini
– 10 koktélparadicsom
– 1 nagy csokor friss bazsalikom
– olívaolaj
– parmezán vagy grana padano
– 3 nagyobb burgonya
– só, bors
– tejföl a tetejére
Elkészítés:
A burgonyát félkeményre főzöm hajában, majd meghámozom és felszeletelem.
A padlizsánt és a tököt meghámozom és karikákra vágom, majd olívaolajon elősütöm.
A paradicsomokat megmosom és negyedekre vágom.
Egy jénai tálat bekenek olívaolajjal, majd szépen rétegesen belerakom a zöldségeket és a csíkokra vágott csirkecombot. Bőven teszek bele bazsalikomot is. A tetejét megkenem tejföllel és parmezánt vagy grana sajtot reszelek rá.
180- 200 fokon sütöm egy órát letakarva.
Finom