Bazsalikomos vaníliafagylalt

A receptet itt találtam, végül teljesen másképpen készítettem el, tulajdonképpen csak az ötlet származik a Delicious Days blogról. A fagylalt alapjául egy angol krémet készítettem.

Hozzávalók 4 személyre:

– 250 ml zsíros tej

– 1 vaníliarúd

– 250 ml tejszín

– 6 tojássárgája

– 100 gramm porcukor

– 1 csokor friss bazsalikom

Elkészítés:

A tejet és a tejszínt összekeverjük, hozzáadjuk a vaníliarúd kikapart belsejét és a rudat, majd felforraljuk. Miután ezzel készen vagyunk megvárjuk míg kihűl, majd betesszük a hűtőbe. Ahhoz hogy intenzív vaníliaíze legyen érdemes egy éjszakát a hűtőben tartani, ha nincs erre idő, akkor néhány óra is megteszi.

Másnap kivesszük a tejből a vaníliás rudat és újra felforraljuk.

A 6 tojás sárgáját egy tálba tesszük és a porcukorral habosra keverjük. Ezután óvatosan hozzáöntjük a tejet. Ezt a keveréket egy lábosba töltjük és lassú tűzön melegítjük folyamatosan kevergetve. Akkor van készen mikor a krém bevonja a fakanalat.

A krémet lehűtjük és hozzákeverjük az apróra vagdalt bazsalikomot is. Én egy kicsit botmixerrel is beletörtem.

Ezután mehet a fagylaltgépbe.

Jó étvágyat!

Tovább a blogra »